Responsible Solutions


Klubbens begrundelse for at nominere netop denne virksomhed:

Indstillet af Kongens Lyngby Rotary Klub
Video krediteret Responsible Solutions og med tilladelse redigeret af Design By Witt



Virksomhedens formål er at udvikle og sælge bæredygtige alternativer til plasticemballage og service, hvilket vil kunne erstatte store mængder plastik i fødevareindustrien. Derfor har virksomheden gennem flere år arbejdet på at skabe et 100% naturligt og komposterbart hamp bioplast alternativ, der også rent prismæssigt vil være et attraktivt alternativ for plastindustrien. Et produkt, der i modsætning til konkurrerende produkter, desuden kan anvendes direkte i de eksisterende plast-sprøjtestøbemaskiner eller blive vakuum produceret. Produktet har fået myndighedernes godkendelse til at anvende produktet til fødevarer. Produktet giver samme effektive produktion og skalafordele som ved produktion af traditionel plast. Virksomheden er nu så langt i deres tests, at en række store både danske og internationale virksomheder viser stor interesse for produktet. Plastvirksomheden Cambro, der ligger i Bulgarien og producerer alt plast til McDonald's og Coca Cola på verdensplan, prøvekører bioplast-granulatet i januar måned. Hvis denne test falder heldigt ud, så ligger hele plastindustrien åben for brugen af dette granulat.

Virksomheden er udviklet af en lille gruppe iværksættere, der har gjort sig store bestræbelser på at udvikle af et produkt, der kan have store positive resultater for nedbringelse af anvendelsen af plastprodukter, med de meget væsentlige positive virkninger, dette vil have på miljøet lokalt, regionalt og globalt set. Et produkt der er 100% komposterbart og blandt andet baseret på affaldsprodukter fra produktion af cannabisolie, andre hampeprodukter og anden medicin. Virksomheden har i første omgang rekvireret 52 tons granulat til tidligere nævnte testproduktion hos Cambro. Hvis produktet bliver en succes, vil der - udover indkøb af affaldsprodukter fra andre produktioner – sandsynligvis skulle købes hamp fra landbruget i Danmark og Europa, hvor f.eks. Frankrig er langt fremme med produktion af hamp til byggeriet som alternativt til konventionelle byggematerialer. Virksomheden arbejder tæt sammen med f.eks. Teknologisk Institut, Erhvervscenter København, Natureplast i Frankrig, QNTM Lab i Odense og i tæt samarbejde Odense Universitet i testen af løsninger og udfordring af evt. svagheder i materiale, produkter m.m. Det kan blive erstatningen for anvendelse af store mængder plastik i fremtiden – både nationalt og internationalt.
Initiativet er vokset ud af en moden iværksætter, der ikke kan lade være med at tage et initiativ, hvis han ser en spændende, ny udviklingsmulighed, som ikke umiddelbart ”ligger til højrebenet”. Han har arbejdet utrætteligt med udvikling af ideen i 5 år, og er nu meget tæt på et internationalt gennembrud, i samarbejde med nogle af verdens største plastvirksomheder.

Hvis du synes denne deltager skal vinde, så klik på knappen "Stem" - du kan kun stemme på én iværksætter.